Šokantan incident: Majka došla PIJANA NA POROĐAJ, beba jedva preživjela sa skoro 3 promila alkohola

Dijete koje je rodila žena u teškom alkoholu imalo je skoro tri promila alkohola u krvotoku, što ukazuje na ozbiljnost situacije.

U poljskom gradu Žirominu, udaljenom oko 120 kilometara od glavnog grada Varšave, 3. januara dogodio se šokantan incident. Međutim, tek sada je incident privukao pažnju javnosti.

Prema izvoru, 41-godišnja žena stigla je u bolnicu tražeći medicinsku pomoć zbog skorog porođaja.

Nakon porođaja, medicinski radnici su zatražili testiranje novorođenčeta jer je trudnica imala 0,2% alkohola u krvi. Zanimljivo, uprkos tome što je beba imala nivo alkohola u krvi od 0,28 odsto na rođenju, uspela je da preživi, ​​navodi N1.

Klinika je bez odlaganja obavijestila nadležne.

Trenutno je slučaj pod istragom Državnog tužilaštva zbog radnji žene koje su ugrozile zdravlje i život njene bebe. Iako ima još jedno dijete, još uvijek nije formalno optužena. Međutim, ukoliko bude podignuta optužnica, potencijalno bi mogla biti osuđena na zatvorsku kaznu u rasponu od tri mjeseca do pet godina.

Novorođenče je oduzeto od majke i trenutno se nalazi u objektu namijenjenom djeci.

Prema pisanju lokalnih medija, sposobne gradske socijalne službe bile su dobro informisane o okolnostima oko žene. Zbog svoje reputacije da se bori s alkoholizmom, stavljena je pod budno oko predanog socijalnog radnika.