Šta mislite šta čeka sada svet? Da li će sve ovo da utiče na Balkan? Bajdenova izjava digla sve na noge, svet u nevjerici!

Predsjednik Joe Biden i potpresjednica Kamala Harris su sada napravili lobij među članovima američkog Kongresa kako bi osigurali odobranje za vojnu pomoć Ukrajine. Naglašavajući pomoć predsjednički tim ističe da je moguća sada eskalacija nemira i potencijali utiac na Evropu u cijelini ukoliko Ukrajina ne primi potrebno podršku i pomoć- Pomoć Ukrajini se sada duže vrijeme suočava sa odgodama u Kongresu te je uključeno sada i predjlozi koji obuhvataju sada i vojnu pomoc i Izrajelu i TAJVANU. Tokom sastanka koji je bio zatvoren savjetnik za nacionalnu sigurnost su upozprili da bi ako Kongres sada ne poduzme korake Rusija bi mogla da izadje kao pobjednik sa samo nekoliko sedmica.

Ovo je hitna molba koja trenutno dolazi od predsjednika Bildena i trazi se sada 60 milijardi dolara pomoć za Ukrajinu od cega bi dio bio namjenjen i nadopunjavanju Američkih zaliha. Prema informacijama Kongres je predhodno odobrio 75 miljardi dolara Ukrajini. Prema izvorima Ukrajina je dozivjela i smanjenje svoje sposobnosti protuzracne odbrane u sedmicama ispred nas. Tokom jeseceni duznioci Bijele kuce naglasavaju svoje uvjerenje da ce Kongres konačno da usvoji nuznu dodatnu pomoć i nacrt zakona.