Sudbina se na los nacin poigrala sa njima: Saša i Dejan nisu rođeni slijepi a greška jedne osobe koštala ih je da citav zivot budu SLIJEPI

Oni su godinama na estradi i zaista biljeze veliku popularnost bez sumnje. U Drvaru 1978 godine Sasa i Dejan su stigli na ovaj svijet prerano a njihova majka tokom svih devet mjeseci nije imala kompliciranu trudnocu. Nakon rodjenja u sestom mjesecu prebaceni su u zagrebacku bolnicu  gdje su bili u inkubatoru a ima i prica da su rodjeni kao zdrava djeca ali da je greska jedne medicinske sestre dovela do toga da su postali slijepi.

 

Nejasno i dalje je bila situacija da je to bila neka vrsta nepaznje te da li je neko odgovoran za njihov slucaj ne zna se. Naime Sasa je mogao da se godinama poslije operise a on je htio da se solidarise sa bratom te je odbio operaciju sa kojom bi imao sansu da vrati vid jer je imao dosta vecu sansu da se oporavi od svog brata. On je rekao da ne bi da se uputi u sve to da oni eksperimentisu sa njim. Pored toga svega oni su bili mladici a sada odrasli ljudi koji nikada nisu dozvolili da njihov invalidetet ometa svakodnevnicu.