TAČNO MJESEC DANA PRIJE SRČANOG UDARA TIJELO VAM ŠALJE UPOZORENJE! 8 velikih znakova da nešto nije uredu

Ako vam se desi situacija da se nađete sami i osjetite neke od simptoma srcanog udara jako je vazno da potrazite pomoc od nekog je u blizini vas i da vas odvezu da brze ustanove, i  vam proba spasiti zivot.

Ako vam se dešava bilo kakva nejasnoca da li se radi o srcanom udaru ili pak ne onda bi bilo najbolje da zovete hitnu sluzbu umjesto da cekate da vidite sta ce se sledece desiti. Istraživanja koja se dešavaju poakzuju da starije osobe i da zene uglavnom odgađaju trazenje pomoci i to radi nedostatka svijesti o simptomima i pogrešno tumacenje simptoma srcanog udara, kao sto je bol u stomaku i u ramenima ili simptomi neki drugih bolesti i ne zelite da brinete svoje bliske ljude.

Do mjesec dana prije srčanog udara mozete da vidite neke promjene i da osjetite simptome.

UMOR

Jedan od simptoma o nadolazecem srcanom udaru je neka vesta iscrpljenosti gdje vam je tesko da radite bilo koje aktivnosti koje radite svaki dan kao spremanje kreveta ili tusiranje i to vam moze biti veliki izazov. Umor se pojavaca kako dan odmice a posebno se to desava sa zenama.

 

OSJEĆAJ NEUGODAN U STOMAKU

Bolovi u stomaku, veliki broj mučnina nadutost i plinovi koji se jako cesto javljaju. Bol se javlja povremeno prije udara srcanog.

 

STEZANJE U PRSIMA

 

Muškarci bi trebali da vode racuna o tome ako se pojavi bol u prsima jer je to kljucni pokazatelj koji ne smije nikako da se zanemari. SA druge strane zene se susreću sa ovim simptomima u samo 30 posto slucajeva. Neugodnost, bila trajna ili kratka a to se manifestuje u rukama najčešće u lijevoj, u vratu, u ustima ramenima i stomaku-

 

NESANICA

Dešava se situacija da imaju problemi sa spavanjem, prerano buđenje a losa  hvaliteta sna. Ovo su simptomi koji su povezani sa osjetljivošču sa kardiovaskularnim bolestima ili mozdani udar. Pojedinci mogu da dozive i neke osjecaje anksioznosti i vece stope izostanka sa posla.

 

PROBLEMI SA DISANJEM

 

IZNENADNI GUBITAK KOSE

 

PRETJERANJE ZNOJENJE

NEPRAVILNOSTI U OTKUCAJIMA SRCA