Tuzno pismo upuceni kceri od majke: “Nemoj me se stiditi kada me noge izdaju, ja sam te ucila hodati…”

Bivsi suprug me ostavio nakon dvije godine braka jer je po njegovim rijecima saopstio mi da sam ja neplodna i da ne  mogu da zatrudnim prirodnim putem.

Ali ono sto me najvise zaboljelo i rastuzilo jesu rijeci moje majke “Moras ga razumjeti sine, jer sta ce on bez djeteta, ne moze to tako…”

Od tog dana i tog trenutka ja sa njom nisam progovorila ni ti rijeci a to je bilo prije 13 godina tacno. Ja danas imam divnog supruga i dva djecaka blizanca koje sam dobila zaceet IVF i sada su djecaci od sest godina.

Moja majka je umrla ali unuke nikada nije ni upoznala. Sestra mi je to zamjerila ali nije mi zao i ne kajem se jer nismo se pomirile i sto nije unuke nikad vidjela.

Ali mi cesto zaboravimo koliko je jaka ljubav od roditelja. Nema jace od majcine. Kada odrastemo napustimo roditeljsko gnijezdo i kada oni ostare jako cesto zaboravimo s koliko su ljubasvi, strpljenja i brige odgajali a isto tako zaboravimo da smo radi njih danas tu gdje jesmo. Emotivno pismo jedne majke kceri je mnoge naucilo mudrosti. Sjetimo se sada svi koliko nas roditelje vole i  koliko im trebamo biti zahvalni jer su nam pruzili priliku da budemo mi dok odrastamo.

“Draga moja djevojcice jednog dana kada shvatis da starim, molim te da imas strpljenje ali prvo pokusaj da razumijes kroz sta ja sve prolazim u tim datim trenutcima.

A ako razgovaramo pa ja nesto ponovim po hiljadu puta nemoj me prekidati i govoriti “To si rekla maloprije” “Molim te slusaj me, jer mi treba to.”

Pokusaj se sjetiti kada ste bili mali pa sam vam citala jednu te istu pricu svako vece pred spavanje. Ako se ne zelim istusirati ne ljuti se na mene. Sjecas se kada si bila mala i jurila sam te da se okupas. KAda vidite da sporo napredujem u novoj tehnologiji, molim vas dajte mi vreemna da naucim a nemojte me gledati kao budali. Sjeti se sreco moja da sam te naucila mnogim stvarima, kako se obuci, kako se cesljati.