Udala se za 24-godišnjeg Sultana i rodila mu sina jedinca, a dva dana nakon vjenčanja zazvonio je telefon i saznala šokantnu istinu.

Jedna neobična ljubavna priča između bivšeg kralja Malezije, sultana Muhameda V. od Kelantana, i Miss Rusije Oksane Voyevodine dospjela je u fokus svjetskih tabloida već nekoliko mjeseci. Njihova veza od samog početka bila je iznenađujuća, budući da su se suočavali s brojnim preprekama poput razlike od 24 godine u dobi, kulturnih razlika i estetskih standarda… Međutim, ta romansa nije potrajala dugo – samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, ljubav je između njih splasnula.

Njihov razvod bio je popraćen senzacijama, otkrivanjem prljavog rublja i međusobnim optužbama. Bivši sultan čak je tvrdio da njihov najmlađi sin Leon, koji je rođen tijekom njihovog braka, nije njegov. Postojale su i spekulacije da to nikada nije javno priznao.

Miss Moskve Oksana također tvrdi da Mohammad nikada nije upoznao njezinog četverogodišnjeg sina. Krajem prošle godine pokrenula je sudski spor pokušavajući povećati iznos alimentacije koja trenutno iznosi 1200 funti, odnosno oko 1380 eura.

Njezini odvjetnici tvrde da je iznos premalen s obzirom na “ekstremno bogatstvo” bivše malezijske vladarice.

Nakon razvoda 2019. godine, Oksana je dobila jednokratnu isplatu od 12.000 funti. Njezin odvjetnik Nicholas Wilkinson nazvao je iznos potpore koju će primati do dječje 18. godine “smiješnim” i “očito nepravednim”.

Oksana je naglasila da je njezin sin jedini muški nasljednik sultana te potencijalni budući kralj Malezije.

Par se vjenčao na tajnoj islamskoj ceremoniji u lipnju 2018., samo nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali u Europi. Unatoč Oksaninom preobraćenju, konzervativna malezijska javnost oštro je osudila brak, a Muhamed je čak morao abdicirati, postavši tako prvi monarh u povijesti Malezije koji je to učinio.

No, godinu dana kasnije, mjesec dana nakon rođenja malog Leona, njihov brak se raspao, a sultan je primijenio drevne islamske postupke za razvod. Oksana tvrdi da je saznala za razvod putem interneta i optužuje svog bivšeg supruga da je u braku s drugom ženom, Čehinjom Dijanom Petrom.

Ta kontroverzna veza bila je predmet mnogih priča, a njihov razvod ostaje jedna od najzanimljivijih i najintrigantnijih priča ljubavnih veza slavnih.