Ukoliko ste kupili ovaj proizvod, vratite ga ODMAH! “PEPCO” hitno povlači iz prodaje ovaj proizvod (FOTO)

Ponovo smo se našli u poziciji da moramo povući još jedan proizvod sa našeg tržišta. Ovoga puta moramo ukloniti Pepko kolekciju dječjih minđuša.

NEPRO web stranica, kojom upravlja Ministarstvo trgovine, služi kao važan resurs za identifikaciju i rješavanje hemijskih rizika koji zahtijevaju pažljivu pažnju.

PEPCO nudi fantastično pakiranje od 6 dječjih minđuša koje prikazuju šarmantne modele Minnie Mouse i Daisy Duck, identificirane po SKU 349036.

Pepco ima široku paletu opcija za naušnice koje su dostupne za različite stilove i lične preferencije.

Prema presudi, predmetni proizvodi imaju sposobnost da pređu prihvatljive pragove za emisiju nikla. Nikl, poznat po svojim snažnim karakteristikama senzibilizacije, ima sposobnost da izazove alergijske reakcije kada održava produženi i neposredan kontakt s kožom. Shodno tome, smatra se da proizvod nije usklađen sa propisima navedenim u REACH-u.

Nakon utvrđivanja problema, kompanija je putem službenih obavještenja brzo obavijestila sve maloprodajne objekte o opozivu proizvoda.

U slučaju da ste već kupili ove naušnice, preporučujemo vam da ih odmah vratite Pepco-u radi povrata novca, jer kupci imaju pravo na to.

Trgovačko tržište je svojim klijentima pružilo garanciju da će pažljivo raditi na sprečavanju ponavljanja ovakvih incidenata u budućnosti.