Urasla dlaka ga umalo koštala života: BIO JE U KOMI 4 MJESECA, OPERACIJA TRAJALA 6 sati! Ako primjetite javite se odmah LJEKARU

Svi smo se mi barem jednom u zivotu susreli sa problemom uraslih dlacica ali nije nam tada bio potreban nikakav tretman nego se sve samo rijesilo samo od sebe. Iako je ovo pojava koja se jako cest ojavlja kod muškaraca a veliki broj zena isto ima problem sa uraslim dlakama.

Urasle dlake su dlake koje se uviju unutra u kozu umjesto da rastu iznad povrsine. u medicini se ovo zove PESUDOFOLIKULITIS BARBEA i to se javlja kod ljudi koji imaju gustu i grubu ili pak kovrdzavu kosu.

U velikom slucaju dešava se da urasle dlake mogu da budu bezopasne i nestanu same od sebe no u nekim situacijaam se desava inficiranje. Inficirane, urasle dlake mogu da budu bolne, problamtice i najbolje je da se ne prijete neko vrijeme da bi vasa koza ozdravila.

Ali ako se desi da je urasla dlaka ili podrucje oko nje jako bolno, toplo crveno ili nateceno mozda bi trebali da posjetite ljekara. Svjetska zdrastvena organizacija kaze da je ovo jako vazno ako se desi da imate i temperaturu jer je to problem.

U ovom slucaju ljekar koristi sterilnu iglu kako bi se ta dlaka zarobljena uklonila onda se koristi antibiotska krema ili neke tablete zasluzene za lijecenje infekcije.Međutim ako se desi da se urasle dlake ne lijece moze da dovede do komplikacija koje su jako kobne.

Jedna situacija se desila da je muškarac od 40 godina iz Ohija je imao pperaciju 6 sati a to se desavalo 2016 godine a sve je to bilo radi komplikacije uraslih dlaka. Tri godine nakon sto se pojavila dlaka ostavio ju je neizlijecenu i na kraju se razvila cista na tom mjestu pa je cetiri mjeseca bio u komi.

 

EVO KAKO DA LIJECITE.

Moze se izvuci sa toplom krpom i mekom cetkicom za zube. Nakon sto stavite krpu u toplu vodu stavite na uraslu dlaku da bi se sve to zagrijalo i polako opustite pore i folikule. Trljanje ručnikom njeznim pokretima moze dovesti da se kosa opusti.