Već 40 godina radi kao šumar: Otkrio svoj PROVJERENI trik protiv krpelja!

Krpelji su stalna prijetnja u prirodi kroz sva godišnja doba, od proljeća do jeseni. Oni se lako mogu stopirati s vama kući, čak i nakon lagane šetnje parkom. Važno je napomenuti da ni naši vrtovi nisu izuzeti od ovih sitnih štetnika.

Kako bi se zaštitio od tih stvorenja, šumar je podijelio svoju pouzdanu i provjerenu metodu.

Pridržavajte se prijedloga zdravstvenih portala, abczdrowie.

Koje su neke učinkovite mjere za zaštitu od ugriza krpelja?

Za one koji su zabrinuti za zaštitu od ovih paučnjaka, sljedeći dio ovog članka pružit će potrebne informacije. Šumski stručnjak priznaje da se povremeno ne sjeti koristiti repelente, ali naglašava da ključ leži u prikladnom odijevanju.

Za zaštitu od uboda krpelja ključno je nositi duge hlače, rukave i pokrivalo za glavu, a pritom treba voditi računa da odjeća bude lagana. To omogućuje lakše otkrivanje krpelja po povratku iz šetnje. Krpelji prenose štetne patogene koji mogu dovesti do razvoja lajmske bolesti ili encefalitisa koji prenose krpelji.

Kako ne biste postali žrtva krpelja, preporučljivo je primijeniti mjere opreza. Nošenje prikladne odjeće i korištenje repelenata ključni su kada se odvažujete u šumu, ali također je važno imati na umu nekoliko dodatnih smjernica.

Važno je nakon šetnje temeljito pregledati cijelo tijelo, a prije ulaska u kuću potrebno je izvršiti preliminarni pregled kako se krpelji ne bi unijeli u zatvorene prostore jer u odjeći mogu preživjeti i nekoliko mjeseci.

Nemojte zanemariti važnost temeljitog pregleda svih prekrivenih dijelova tijela, uključujući i djetetovu kosu, te pravovremenog uklanjanja eventualno pronađenih krpelja. Preporučljivo je potražiti pomoć partnera u temeljitom pregledu, bez oklijevanja i srama, a ako se krpelj otkrije, odmah poduzeti mjere za njegovo uklanjanje.

Da biste izbjegli zarazu lajmskom boreliozom, obično se savjetuje da krpelj ne ostane pričvršćen dulje od 20 sati.

Pametna tehnika koju šumar koristi za uklanjanje krpelja

Evo alternativnog načina za učinkovito uklanjanje pinceta. Zahtijeva samo nekoliko centi i potpuno eliminira rizik od prianjanja krpelja. Tijekom naše šetnje šumar je podijelio nekonvencionalnu tehniku ​​zaštite od krpelja koju smo nenamjerno usvojili.

Iznenađujuće, obični valjak za odjeću može se koristiti za učinkovito uklanjanje krpelja s odjeće. Jednostavnim nekoliko puta prolaženjem valjkom po tkanini, krpelj se zalijepi za nju, sprječavajući svaki kontakt s kožom.

Uradi sam rješenje za obranu od krpelja.

Nakon što temperatura prijeđe 5 °C, krpelji se bude iz sna i postaju prijeteća prijetnja do dolaska kasne jeseni. Ova sićušna stvorenja mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, zbog čega je imperativ nikada ne podcjenjivati ​​važnost zaštite od njihove prisutnosti.

Uz brojne provjerene pripravke koji su dostupni u trgovinama, zašto se truditi napraviti domaću mješavinu za suzbijanje krpelja?

Vrijednost ovog proizvoda leži u njegovoj neiritativnoj prirodi za kožu, i što je najvažnije, odsutnosti kemijskih insekticida koji se obično nalaze u raznim komercijalnim pripravcima.

Potrebni su nam:

Da biste napravili željenu smjesu, pomiješajte 50 ml željenog ulja, poput kokosovog, sezamovog ili lanenog, s 30 kapi eteričnog ulja geranija.

Pristup:

Pomiješajte točnu količinu ulja i eteričnog ulja u bocu s raspršivačem, dobro zatvorite čep i snažno protresite bočicu. Prije svake šetnje smjesu nanesite na kožu.

Što je to što odvraća krpelje?

Postoje različite alternative za borbu protiv krpelja.

Korisno je pripremati infuzije od određenih biljaka koje se mogu nanositi na kožu i odjeću, jer im pomaže odbiti odbojnost prema određenim mirisima.

Neki od njih uključuju sljedeće:

  • ružmarin
  • kadulja
  • metvica
  • lavanda

Nakon što su biljke ostavljene u kipućoj vodi kratko 20 minuta, pažljivo procijedite dobiveni uvarak.

Pretočite tekućinu u bočicu s raspršivačem i nanesite je prskanjem prije polaska.

Imati ovo bilje u svom vrtu, terasi ili balkonu također je dragocjeno za odbijanje insekata.

Ako imate biljke kadulje ili lavande u svojoj blizini, možete bez problema spojiti ugodan miris koji emitiraju s njihovim praktičnim prednostima.

Prema riječima stručnjaka, igle se smatraju prirodnom i iznimno učinkovitom metodom za borbu protiv krpelja.

Želimo vam svu sreću!