Zbog islama promijenio i ime? Evo kako se sada zove Dejan Dragojević!

Dejan Dragojević, pobjednik “Zadruge” i bivši učesnik rijalitija, nedavno je priznao svoju vjersku transformaciju, otkrivši da je posljednje četiri godine primio islam.

Dejan se vjerski preobratio nakon ženidbe s bivšom suprugom Dalilom Dragojević. Dok se tijekom realityja suzdržavao od razgovora o ovoj temi, to je konačno priznao tijekom svog posjeta Mekki i Medini tijekom ramazana. Bivša natjecateljica Vesna Rivas tijekom svog boravka u reality showu “Parova” tvrdi da je Dejan Dragojević, koji je svoj reality put započeo uz Dalilu, također promijenio ime zbog islama te je sada poznat kao Zijad. Vesna je tvrdila da je Zijad Dejan Dragojević.

Dopustite nam da vam osvježimo sjećanje da je Dejan Dragojević održao govor iz Meke, gdje je ljubazno podijelio dio svog duhovnog hodočašća. Nalazim se u Meki, u Saudijskoj Arabiji, gdje Allah milostivo poziva svoje odabrane poklonike. Iskustvo koje ovdje doživljavam je zaista neopisivo. Ovo sveto mjesto pripada Allahu i ja sam počašćen njegovim pozivom. Zajedno sa svojim vjernicima iz Novog Pazara, Bosna i Hercegovina, bavio sam se bogoslužjem unutar ovih svetih zidina. To je hodočašće na koje bi svaki musliman trebao krenuti, ali ono nije bez izazova, kako je objasnio Dejan. Na ovom mjestu bitno je i zaplakati i prasnuti u smijeh.

Odjeća dopuštena za ulazak sastoji se od dva besprijekorno spojena ručnika, zabranjujući nošenje bilo kakve krojene i šivane odjeće ili bilo čega što se nosi ispod. Molitva ima ogroman značaj unutar ovih zidova i smatra se krajnjim činom. Nije bilo potrebe da se upuštam u rasprave o islamu, jer ljudi oko mene to ne bi shvatili. Ta me spoznaja sinula iznenada, u trenutku razmišljanja o svojoj odluci da dođem ovamo.